5 stappen om je kunstwerk uit te zoeken

5 stappen om je kunstwerk uit te zoeken

Kunst uitzoeken kan best lastig zijn. Er zijn veel mooie kunstwerken online en in galeries maar hoe maak je een keuze wat het beste bij jouw maar ook in een ruimte past?

Hieronder leg ik stapsgewijs uit hoe je tot een juiste keuze kan komen; 

  1. Bepaal de plek waar het kunstwerk komt te hangen. Dit kan je bepalen door naar je kijkrichting te kijken. Controleer naar welke muur je kijkt als je bijvoorbeeld een ruimte binnen komt lopen. Let daarbij ook op het lichtinval op de muur. Valt het licht mooi op een plek op de muur, dan is dit ook vaak de plek waar je ogen naar kijken. 
  2. Controleer de afmeting van de muur waar het kunstwerk kan komen te hangen. Zorg dat er genoeg muur over blijft rondom het kunstwerk. Hang het kunstwerk altijd op ooghoogte op. Daarmee bedoelen we dat het midden van het werk op ooghoogte hangt. 
  3. Bepaal welk budget je aan je kunstwerk uit wil geven. Zo weet je ook welke opties er over blijven binnen je wensen. 
  4. Kijk nu naar welke kleuren je huis het meeste heeft en welk kleuraccent je graag terug wil laten komen. De belangrijkste kleuren waar je gebruik van maakt in je interieur, laat je terugkomen in je kunstwerk. Op deze manier verbind je alle kleuren met elkaar en ontstaat er eenheid. Speel met lichte en donkere kleuren. Op een donkere muur is een licht kunstwerk mooi, een lichte muur kan eerder een donkerder kunstwerk dragen. 
  5. Toon lef en maak een keuze. Ten slotte; Maak je niet druk om wat anderen van je keuze vinden. Kunst kan nooit door iedereen mooi gevonden worden. Het gaat erom dat het bij jou zelf wat teweeg brengt. Maakt het je blij? past het bij de fase van je leven waarin je zit? Dan is het goed. Go For It! En vooral; geniet ervan!

Heb je zelf nog een goeie tip? Laat een reactie achter en deel deze met ons!

Liefs, 

Cen Art

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.